Hvad Er Resonans?

Pixabay, geralt -

Resonans er en tilbagekastning af lyd enten fra en overflade eller ved samtidig vibration hos en genstand i nærheden. Dette sker blandt andet ved musikinstrumenter, hvor der er en streng eller en plade, der forstærker lyden.

Ud over den overordnede betydning kan resonans også betyde andre ting:

Svingninger i objekter

Dette er eksempelvis, når man går over en bro eller lignende, som kan svinge ved meget ved ens kontakt. Går et hold soldater eksempelvis hen over en bro i takt, så kan det skabe så meget resonans, at broen simpelthen kan styrte sammen.

Udtryk

Dette kan både være kraften igennem udtryk og gennem sprog og fyldig stemmeklang. Det kan komme til udtryk igennem en bog, hvor sproget er flydende og nærmest skaber en resonans, når man læser det.

Velvillig opmærksomhed eller forståelse

Det betyder, at man skaber en fælles forståelse for det, man snakker om. Eller at man forstår den anden part. Hvis du eksempelvis snakker med en ven eller medstuderende, hvor han/hun forklarer dig noget. Hvis du herefter forstår og også er af samme mening, så kommer der en gensidig forståelse og resonans.

Jeg håber ovenstående har været med til at gøre dig klogere på, hvad resonans er og også, at det kan betyde forskellige ting.

Tak til Perlen Odense. Til slut vil sige stort tak til Perlen Odense, der har bidraget økonomisk til teksten på netop denne artikel. Så kig eventuelt på ankelkæde hos Perlen Odense. Tak for hjælpen! - uden jer ville det ikke kunne lade sig gøre.