Hvordan Fjerner Man Ekko?

Jumpstory -

Dårlig lyd er bare aldrig et hit. Især ekko kan drille, når man skal høre musik eller se en god film med nogle lækre lydeffekter. Men hvordan fjerner man ekko?

Her får du et par stærke tips til, hvordan du fjerner ekko - både på din afspiller men også i rummet, så du opnår den bedst mulige lydoplevelse, når du skal høre musik eller andre former for lyd.

Sådan fjerner du ekko

Du kan gøre meget for at fjerne ekko. Både når vi ser på hardware, software og de rammer, hvori lyden spilles. Du kan gøre følgende ting for at fjerne ekko:

  • Lydisoler rummet 
  • Tilføj støjreducerende materialer
  • Opdater din software
  • Sikrer dig at din hardware har de rette forbindelser

Det første du skal gøre, når du ønsker at fjerne ekko, er, at du skal lokalisere, hvad der giver ekkoet. Hvis det er indretningen i rummet, hvor du afspiller lyden, så er det de fysiske rammer, som du skal ændre på.

Her kan du gøre meget ved at tilføje bløde materialer til rummet, så lyden bedre optages i rummet. Du kan se på akustikplader til både væggene og loftet, hvis det er et stort problem. Du kan også erstatte hårde materialer med mere bløde materialer.

Hvis udfordringerne med ekkoet til gengæld skuldes dine afspilningsenheder, så skal du først se på, om hardwaren er forbundet korrekt. Er den det, så kan du se på, om dine enheder er opdateret korrekt. Manglende opdateringer af softwaren kan medføre, at disse ikke afspiller lyden korrekt.

Oftest vil det dog typisk være rummets indretning, der er årsagen til, at du oplever et ekko, når du afspiller lyd.

Tak for støtten

Vi takker avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find et stort udvalg af smart elektronik og sjove gadgets, som et segboard samt et tilhørende sæde til segboard for de mindste.