Verdens Mest Solgte Album - Ingen Slår Kongen Af Pop

Pixabay -

Michael Jackson holder ubestridt verdensrekorden for verdens mest solgte album med albummet "Thriller" fra 1982. Hvor mange Thriller-albums der er solgt, vides ikke med sikkerhed. Nogen siger helt op til 120 millioner udgaver, men albummet er dog estimeret til at have solgt 66 millioner.

Thriller var det sjette soloalbum fra Michael Jackson og blev udgivet i november 1982. Albummet få derfor ikke overraskende under mange juletræner ved julen i 1982. 

Thriller er verdens mest solgte album

Thriller satte samtlige albums til væggen, da det udkom. Michael Jacksons forrige album, Off the Wall fra 1979, havde faktisk haft en pæn succes med 10 millioner solgte albums. 

Albummet indeholdte en lang række megahits, her i blandt Thriller, Beat It og Billie Jean. Tracklisten fra Thriller indeholder disse numre:

  1. Wanna Be Startin' Somethin'
  2. Baby Be Mine
  3. The Girl is Mine
  4. Thriller
  5. Beat It
  6. Billie Jean
  7. Human Nature
  8. P.Y.T. (Pretty Young Thing)
  9. The Lady in My Life

Michael Jacksons "Thriller" blev verdenshistoriens første album til at få 30 gange multi-platin. The Recording Industry Association of America (RIAA) annoncerede i 2017 dette, samtidig med at meldte ud, at de anslog Michael Jacksons salg for Thriller til at have rundet de 100.000.000.

Ifølge RIAA har Michael Jackson solgt over en milliard albums gennem sin karriere. 

Thriller lå på Bilboards albumliste i to et halvt år - heraf 37 uger som nummer et. Vi snakker altså over et halvt år som nummer et på listen over det mest sælgende album. Her blev det i alt til 80 uger på top 10, hvilket Thriller var det første album nogensinde til at gøre. Det er også kun sket en gang siden da.

Tak til avXperten

Vi takker til sidst avXperten for deres støtte til dette indlæg. Find et kæmpe udvalg af smart elektronik som fx bluetooth høretelefoner eller en ny powerbank i avXpertens store udvalg.